Tölgyfa fajták

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Amerikai fehér tölgy faFahordó készítéséhez használt tölgyfa fajták.

A kádárok főként a kocsánytalan (Quercus sessiliflora) és a kocsányos (Quercus robur vagy pedunculata) tölgy fajtákat használják.

Mindkét fajta megtalálható az összes európai tölgyfa termelő vidéken. Svájcban a legtöbbször használt francia tölgyfa mellett Lengyelországból, a volt Jugoszlávia területéről, Boszniából, Szlovéniából, Horvátországból, Magyarországból és Ausztriából származó fát is feldolgoznak.

Gyakran nem lehet a fa eredetét biztosan meghatározni. A kocsányos tölgy hosszabb, általában egyenesebb növekedésű, évgyűrűi szűkebbek, mint a kocsánytalan tölgynek. Ezért a hordók készítése során a kocsányos tölgyet használják.

Amerikában a fehér tölgy (Quercus alba) terjedt el az egész kontinensen, melyet ott hordók készítéséhez használnak. A mai olcsó szállítási költségek mellett legalább elgondolkoztató a kiváló amerikai tölgy európai használata.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák