Marcipán likőr

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Finom marcipán likőr készítése otthon, egyszerű receptünk alapján.

Marcipán likőr készítése otthon, egyszerű receptünk alapján.Hozzávalók:

Recept:

Ha vaníliarudat használsz, akkor vágd fel a vanílilarudakat és kapard ki a közepüket. Főzd fel a tejszínt a vaníiliával együtt (a kikapart belsejét és a rudakat is tedd bele), majd a tűzről levéve 10 percig hagyd hűlni. Vedd ki a vaníliarudakat majd szűrd át a tejszínt. Ha eszenciát használsz, akkor a tejszínt főzd fel és a 10 perc hűtési idő után keverd hozzá az eszenciát.

Keverd bele a félig-meddig folyékony tejszínbe a marcipánt és fél liter pálinkát vagy más, semleges ízű alkoholt.

A tojássárgáját a cukorral verd fel, majd öntsd lassan hozzá a tejszínes-marcipános keveréket és végül a többi alkoholt.

Öntsd a likőrt kis méretű palackokba majd nagyjából egy héten át érleld sötét helyen.

Fogyasztás előtt mindig rázd fel és érlelés után hűtőben tárold. 8-10 hétig fogyasztható.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák