Finom marcipán likőr készítése otthon, egyszerű receptünk alapján.
Hozzávalók:
- 4 rúd vanília vagy 8 csepp FlavourArt bourbon vanília eszencia
- 1 liter tejszín
- 800 gr marcipán
- 6 tojássárgája
- 250 gr cukor
- 1,5 liter pálinka vagy semleges ízű alkohol
Recept:
Ha vaníliarudat használsz, akkor vágd fel a vanílilarudakat és kapard ki a közepüket. Főzd fel a tejszínt a vaníiliával együtt (a kikapart belsejét és a rudakat is tedd bele), majd a tűzről levéve 10 percig hagyd hűlni. Vedd ki a vaníliarudakat majd szűrd át a tejszínt. Ha eszenciát használsz, akkor a tejszínt főzd fel és a 10 perc hűtési idő után keverd hozzá az eszenciát.
Keverd bele a félig-meddig folyékony tejszínbe a marcipánt és fél liter pálinkát vagy más, semleges ízű alkoholt.
A tojássárgáját a cukorral verd fel, majd öntsd lassan hozzá a tejszínes-marcipános keveréket és végül a többi alkoholt.
Öntsd a likőrt kis méretű palackokba majd nagyjából egy héten át érleld sötét helyen.
Fogyasztás előtt mindig rázd fel és érlelés után hűtőben tárold. 8-10 hétig fogyasztható.