Zöldborsóliszt - glutén mentes olcsó lisztpótlék

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

A zöldborsóliszt egy glutén mentes, olcsó lisztpótlék, mely az aszalóval egyszerűen elkészíthető.

Zöldborsó liszt készítése aszalógéppelHozzávaló:

  • A kifejtett zöldborsó héja

Miután kifejtetted a zöldborsót, mosd meg a zöldborsóhüvelyt és itasd fel róla a vizet. Helyezd be az aszaló kosaraiba, ügyelve rá, hogy ne legyen átfedés közöttük.

Zöldborsó héj aszalva

Állítsd be a Biosec aszalódat 40°C-os programra (P3, bio nyers élelmiszer), és futtasd a programot egy éjszakán át vagy 8 óra hosszat. Amikor teljesen megszárad, a hüvely ropogóssá válik.

A száraz hüvelyek akár egészben, akár helytakarékos módon, őrölve is tárolhatók. A tároláshoz jól záródó üveget ajánlunk.

Az öt tálcás Biosec aszalógép tálcájára kb. 3 kg egész borsó héja fér rá egyszerre.

Tippünk: használd a zöldborsó lisztet liszthelyettesítőként (például kenyérbe, pitébe, házi tészták készítésénél zöld színezőanyagként), vagy zöldborsókrém-leves készítéséhez.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon, bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák