Receptek
Mivel oldalunkon jár, minden valószínűség szerint Ön is szereti a finom ételeket és italokat, melyek elkészítéséhez ezúton teszünk közzé néhány bevált receptet.
Sok sikert kívánunk a kipróbálásukhoz!
Mivel oldalunkon jár, minden valószínűség szerint Ön is szereti a finom ételeket és italokat, melyek elkészítéséhez ezúton teszünk közzé néhány bevált receptet.
Sok sikert kívánunk a kipróbálásukhoz!
Az illatok és szagok mindennapi életünk részei. Manapság szinte minden illatosított, mégis alig néhány szóval próbáljuk kifejezni az illatok széles skáláját. A gyógynövények és a valódi illóolajok hatással vannak szervezetünkre, ezért sok célra fel lehet őket használni, lássunk néhányat ezek közül:
Ha érdekli a parfümök világa,sorozatunkból mindent megtudhat róla. A parfümök történelmével, a parfümök főbb összetevőivel, a parfüm készítés titkaival egyaránt foglalkozunk ezeken az oldalakon.
Melyik a legjobb pálinkafőző?
A német CopperGarden cég minden pálinkafőzője gondosan készített, kiváló minőségű darab. Vastag vörösrézből készült, tartós pálinkafőzők, melyben az amatőrök és a profik is örömüket találják.
A pálinkafőzést követő tisztítás a minőségi pálinka és egyéb párlat készítésének alapfeltétele. Nem kellően tiszta pálinkafőzővel egyszerűen nem lehet jó minőségű pálinkát főzni még a legjobb cefréből sem.
A Copper Garden® lepárlókat és pálinkafőzők egy német cég andalúz kovácsműhelyében hagyományos módon, kézzel kovácsolva készülnek már 1853 óta. A Copper Garden® lepárlók élettartama majdnem végtelen, hiszen vastag és kitűnő minőségű anyagból készülnek kézi kovácsolással, mely – megfelelő karbantartás és helyes használat mellett – szinte tönkretehetetlen. A készítés minősége miatt merevítő bordákra még ipari méretű lepárlók esetében sincs szükség.
Miért használunk vörösrezet? Milyen hatásai vannak? Miért készülnek vörösrézből a pálinkafőzők és a profi konyhai eszközök?
Az alábbiakban megosztjuk Önökkel ezzel kapcsolatos ismereteinket.
Szeretnénk egy kis összefoglalót nyújtani az otthoni pálinkafőzéshez szükséges ismeretekről. Ennél részletesebb és mélyebb információt a már sok nyelven megjelent könyvünkben, "A tradícionális lepárlás művészete"-ben olvashatnak.