Üdvözöljük webáruházunkban, a minőségi aromák, élesztők, pálinkafőzők és gyümölcsfeldolgozó eszközök szakértőjénél!

Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

Kategóriák
Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

  • Kategóriák
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
  • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
  • Receptek
  • A pálinkafőzés művészete
  • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
  • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. Receptek

Receptek

Bodzavirágos pálinka készítése
Pálinkaüst

Különleges, házi bodzavirágos pálinka egyszerűen – friss, virágos ízvilág, amit csak a bodzavirágzás idején élvezhetsz!

Az egyszerűen elkészíthető bodzavirágos pálinka igazi szezonális különlegesség, melynek aromája a nyár illatát zárja üvegbe. A bodza virágjának friss, üdítő és virágos jegyei csodásan harmonizálnak a pálinka karakterével, így különleges ínyenc italt alkothatsz, amely akár azonnal fogyasztható.

Eredeti osztrák - stájer - fenyőpálinka recept csak ínyenceknek
Pálinkaüst

Fedezd fel az eredeti stájer fenyőpálinka különleges világát! Ez a hagyományos recept nem mindennapi ízélményt kínál, ahol a cirbolyafenyő tobozának aromái találkoznak a minőségi pálinkával. Csak igazi ínyenceknek ajánljuk, akik szeretik az egyedi, karakteres italokat.

Eperpálinka készítése
Pálinkaüst

Házi eperpálinka készítés lépései részletesen.

Ha nem saját eperből készítesz pálinkát, akkor a termesztett eper (helyesen szamóca) vásárlása előtt mindig kóstold meg: nagyon nagy különbségek vannak mind ízben, mind cukortartalomban. Tapasztalataim szerint minél finomabb egy eper, annál hamarabb romlik meg, akár egy nap alatt is megpuhul, ezért a legjobb, ha termelőtől vagy szedd magad akció keretein belül szerezed be a friss gyümölcsöt és azonnal hozzá is látsz a cefrézéséhez.

Házi cseresznye- és meggypálinka készítése
Pálinkaüst

Szeretnél otthon cseresznyepálinkát készíteni, vagy inkább a saját meggypálinkádat próbálnád ki idén? Részletesen leírjuk, miként készítheted el ezeket a pálinkákat!

A cseresznye és a meggy gyorsan romlik, ezért lehetőleg lapos ládába/vödörbe szedd és azonnal kezd el feldolgozását vagy vidd hűvös helyre. Egy jó cseresznye- vagy meggypálinka alapanyagaként számtalan fajta kínálkozik. Azt mondják, hogy a hegyoldalon lévő gyümölcs jobb pálinkának, mint amelyik a völgyből származik – és hogy minél öregebb a fa, annál ízletesebb a gyümölcse.

Allergénmentes kókuszgolyó
Pálinkaüst

Egy zseniálisan egyszerű és finom kókuszgolyó recept, melybe nem kell tojás, tej és glutén se. 

A család kedvence ez a falatnyi sütemény, melyet energiaszeletként sportversenyre vagy vizsgázni is magunkkal vihetünk. Egyetlen falat, mely a kókusznak és kókuszolajnak köszönhetően a nagyobb megpróbáltatásokon is megfelelő energiát szolgál.

Zöldborsóliszt - gluténmentes olcsó lisztpótló készítése otthon
Pálinkaüst

A zöldborsóliszt egy gluténmentes, olcsó lisztpótlék, mely aszalóval egyszerűen elkészíthető.

Hozzávaló:
- A kifejtett zöldborsó héja (lehetőség szerint bio)

Miután kifejtetted a zöldborsót, mosd meg a zöldborsóhüvelyt és itasd fel róla a vizet. Helyezd be az aszaló tálcáiba, ügyelve rá, hogy ne legyen átfedés közöttük.

Saját készítésű vega mandulasajt
Pálinkaüst

Ez a recept bemutatja, hogyan készíthető könnyedén növényi alapú mandulasajt otthoni aszalási technikával. Egyszerű hozzávalók, átlátható lépések és a természetes eljárás ötvözete garantálja az élvezetes, laktózmentes eredményt.

Ebben a receptben nincs titok: csak tiszta ízek, letisztult technika és allergén mentes élvezet.

Tortilla recept — otthon, könnyedén, autentikus ízekkel
Pálinkaüst

A bolti tortilla olajjal készül, ez viszont olajmentes, ropogós és könnyedén elkészíthető aszalógépben. A főtt polenta és őrölt zöldség keverékéből készített masszát szárítással lehet tortilla-chipsé finomsággá alakítani. Alaprecept, ami szabadon variálható évszaktól és ízléstől függően – gomba, borsóhéj, répa, paprika vagy akár paradicsom is lehet a főszereplő.

Banántekercs, a magnézium bomba
Pálinkaüst

A banán valódi magnézium bomba, mellyel könnyen fedezhető a szervezet napi magnézium igénye.

A magnézium központi szerepet játszik testünk szinte minden fontos folyamatában a DNS-szintézistől az inzulinanyagcserén át. Számos betegség esetén alacsony a szintje, így például az Alzheimer-kórban, a 2-es típusú cukorbetegségben, valamint inzulinrezisztencia, migrén, magas vérnyomás, figyelemhiányos hiperaktivitás és szívbetegség esetén is.

Olajban eltett szárított paradicsom, azaz a pomodorini secchi sottolio eredeti olasz receptje
Pálinkaüst

Az olajban eltett szárított paradicsom elkészítése bár egyszerűnek tűnik, mégis több trükkje van. Eredeti olasz receptünkkel neked is garantált a siker.​

Egy finom étel elkészítésének előfeltétele mint mindig, az alapanyagok minősége. Tehát napsütésben érett, szezonban szedett - esetleg organikus termesztésű - paradicsomból készíts először is szárított paradicsomot, melynek a receptjét itt találod >>>

Aszalt, azaz szárított paradicsom recept
Pálinkaüst

A paradicsom szárítása igen egyszerű - ha tudod, mire kell figyelni. Mi elmondjuk!

Hogyan lesz a nyers egész paradicsomból kiváló minőségű aszalt paradicsom, mely például a fantasztikus olasz csodának, az olajban eltett paradicsomnak az alapanyaga?

Citrommal ízesített só recept
Pálinkaüst

Az aszalógép a konyhában olyan, mint a kisgyereknek egy játék: mindig örömet szerez. :)

Most éppen egy egyszerű, és a későbbi főzés-sütés során kiválóan használható ízesítőt készítünk, melyet halételek kiegészítésére - vagy csak úgy, a citromkarikákat önmagában, dekorációként is használhatjuk.

Csokiőrült müzli szelet chia maggal
Pálinkaüst

Csokoládés müzliszelet chia maggal – egészséges édesség aszalóban készítve

Ha egészséges nassolnivalót keresel, amely egyszerre tápláló és bűntudatmentesen fogyasztható, akkor ez a chia magos, csokoládés-fahéjas müzliszelet tökéletes választás. A benne lévő szuperélelmiszerek – chia mag, lenmag, zabpehely és vörösáfonya – energiát adnak, miközben a csokoládé és a fahéj mennyei ízélményt biztosít. Ez a gasztroötlet nemcsak gyors és egyszerű, hanem akár többféle variációban is kipróbálható: fehér csokoládéval, tejcsokoládéval vagy extra magvakkal.

Szárított marhahús
Pálinkaüst

Ma a húsimádók kedvében járunk: szárított húst készítünk az aszalógéppel. Előre szólok, nagyon fog ízleni.

Az első és legfontosabb dolog, amit a hús szárításáról el kell mondanunk, az az, hogy nem minden hús és nem mindegyik szárítógép program alkalmas rá. A Biosec aszalógépeknél a húsfélék szárítására kifejlesztett P4 program 68°C-on gyorsan és hatékonyan szárít, valamint a magas hőmérséklet miatt megakadályozza a baktériumok elszaporodását. Ennél alacsonyabb hőmérsékleten fennáll a bakteriális bomlás lehetősége, mely nyilvánvalóan egészségi kockázatot jelentene.

Thai zöld curry – egészséges, gyors otthoni curry recept 8 perc alatt, a zacskós fast food helyett
Pálinkaüst

Nyolc perc alatt elkészíthető egészséges gyorsétel a zacskós fast food helyett

Az illatok, ízek keleti kavalkádja egy tálban - különleges recept, mely alapján elkészítheted saját "zacskós" levesedet vagy curry-det. Fogyasztás előtt pedig elég nyolc perc, némi forró víz és tálalhatod is.

Gluténmentes, otthon elkészíthető sütemény forma recept
Pálinkaüst

Miért töltenéd meg a konyhádat bolti, sokszor adalékanyagokkal dúsított tortaformákkal, amikor otthon, a legegyszerűbb módon is elkészítheted ezeket a finomságokat?

Ebben az otthoni megoldásban minden hozzávaló természetes és egészséges: csak gluténmentes alapanyagok, mint a zabpehely, édes datolya, ropogós mogyoró és egy csipetnyi fahéj szükséges, nem kell hozzá mesterséges adalék. A házi tortaformák ráadásul frissességet és saját ízlés szerinti variálhatóságot is jelentenek — töltsd meg például krémes görög joghurttal és friss gyümölcsökkel, és máris ünnepi desszertet varázsoltál!

Sárgarépa aszalva – egészséges, házi snack vagy levesbetét aszalógéppel
Pálinkaüst

Az szárított sárgarépa egy csodálatos dolog, mely használható levesbetétként, rágcsaként csomagolható a gyerekeknek (tapasztalatból mondom, a sárgarépát ilyen formában azok a gyerekek is szeretni szokták, akik egyébként se nyersen, se levesben nem szeretik), porítva pedig főzelékek egészséges sűrítőanyagaként vagy éppen krémleves egyszerű készítéséhez is kiváló.

Saját készítésű vega mandulasajt
Pálinkaüst

Ez a recept bemutatja, hogyan készíthető könnyedén növényi alapú mandulasajt otthoni aszalási technikával. Egyszerű hozzávalók, átlátható lépések és a természetes eljárás ötvözete garantálja az élvezetes, laktózmentes eredményt.

Ebben a receptben nincs titok: csak tiszta ízek, letisztult technika és allergén mentes élvezet.

Sütőtökből pálinkát?
Pálinkaüst

Elsőre valóban elég merészen hangzik, ráadásul hosszan el lehetne vitatkozni a gyümölcsök és zöldségek csoportosításán (erre majd máskor kitérek, főképp a házi pálinkafőzés szabályozása felől nézve érdekes ez a kérdés), de tény, hogy lehetséges sütőtökből pálinkát készíteni.

Így készül az ananász pálinka
Pálinkaüst

Nem sokan készítenek ananászból pálinkát, ezért is gondoltunk rá, hogy megosztjuk ezzel kapcsolatos sikerélményünket oldalunk látogatóival. Az ananász cefrét frissen préselt ananászléből készítettük, nem darált ananászból. A mérések elvégzéséhez digitális pH mérőt valamint mustfokolót használtunk.

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Copper Age Kft.
  • 1115 Budapest, Hídvég u. 4.
  • +36203905475
  • kerdes@palinkaust.hu

 

Közvetlen üzletünk előtt ingyenes parkolóval várjuk Önöket!

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9:00-13:00 között, ezen felül flexibilisen, egyéni kérésre.

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN
ÚJDONSÁGAINKRÓL

Hírlevélre feliratkozóinknak rendszeresen küldünk újdonságainkról, aktualitásainkról értesítést.

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
paypal
  • Aroma, esszencia
  • Cefre készítése
  • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
  • Pálinka és bor szűrés
  • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
  • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
  • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
  • Illóolaj lepárlás eszközei
  • Mérőeszközök
  • Hidegfüst generátorok és tartozékok
  • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
  • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
  • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
  • Könyvek
  • Ajándéktárgyak
  • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
  • Receptek
  • A pálinkafőzés művészete
  • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
  • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.