Copper Garden® pálinkafőzők

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Copper Garden® lepárlókat és pálinkafőzők egy német cég andalúz kovácsműhelyében hagyományos módon, kézzel kovácsolva készülnek már 1853 óta. A Copper Garden® lepárlók élettartama majdnem végtelen, hiszen vastag és kitűnő minőségű anyagból készülnek kézi kovácsolással, mely – megfelelő karbantartás és helyes használat mellett – szinte tönkretehetetlen. A készítés minősége miatt merevítő bordákra még ipari méretű lepárlók esetében sincs szükség.

Az összes CopperGarden® lepárló kadmium- és ólom mentes forrasszal készül, kizárólag élelmiszerbarát anyagokból, valamint nemzetközi EC megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik.

Azokban a nagy pálinka főzdékben, ahol hangsúlyt fektetnek a pálinka minőségére, teljesen réz lepárlókat használnak. Ilyen például a Glenfiddich skót whisky gyártó, mely alembik lepárlókat használ. Bármilyen egyedi kérés, kívánság teljesítése lehetséges.

Kívánságra német vagy angol nyelvű minőségi tanusítványt is adunk a pálinkafőzőkhöz és lepárlókhoz, valamint regisztrált sorozatszámmal is lehet kérni a készülékeket.

A pálinkafőző és lepárló készülékek egyik legfontosabb része a sisak, melynek kiakalítása alapvetően meghatározza az eredményként kapott párlat minőségét. Egy nem megfelelően kialakított sisak esetén a legjobb cefréből is egy viszonylag íztelen pálinkát fogunk eredményként kapni, míg egy hagyma formájú sisakkal rendelkező pálinkafőző esetében a gyengébb cefrék is finom párlatot adnak.

Az ízes, illatos termékek előállításának ugyanis pontosan abban rejlik a művészete, hogy a lehető legtöbb aromaanyagot juttassuk el a cefréből a hűtőbe. Ha a cefre melegítése során keletkező gőz a sisakban könnyen kiterjedhet (melyet megfelelő méretű, ívesen hagyma formájú sisakkal lehet elérni), majd a sisak fokozatosan megy át egy egyre keskenyedő páracsőbe, akkor ideális kialakítású pálinkafőző berendezéssel van dolgunk. A gőz minden szögletnél, minden hirtelen átmenetnél a tovább haladás helyett elkezd kavarogni és részben kicsapódni, mely a kinyerhető aromaanyagok mennyiségének jelentős csökkenését eredményezi. Ezért ilyen, egyszerűbb és olcsóbb előállítási módszerű sisakokat csak akkor javasolt használni, ha a kész desztillátumot lehetőség szerint minél tisztábban, más anyagoktól mentesen szeretnénk megkapni, hiszen itt minden fontos anyagot elvesztünk. Természetesen minden Copper Garden® lepárló és pálinkafőző e fizikai törvényszerűségnek megfelelő, az aromaanyagok maximális kinyerését szolgáló sisakkal rendelkezik.

Az Al-Ambik® tartozékok és a Copper Garden® lepárlók hivatalos magyarországi képviseleteként természetesen minden lepárlót magyar nyelvű használati utasítással látunk el, hogy használatuk generációkon át öröm legyen. Bár erre nem lesz szükség, három éves garanciát vállalunk minden lepárlóra, a profi jelzésű típusainkra pedig élethosszig tartó tömítettségi garanciát adunk.

Az Önnek megfelelő pálinkafőző vagy lepárló típus kiválasztásához a Melyik pálinkafőzőt válasszam? linken talál segítséget, valamint szívesen állunk rendelkezésére elérhetőségeink bármelyikén. A készülék első használatba vétele előtt a használati utasítás mellett érdemes a gyakran ismételt kérdések-et is elolvasni.

Ne dőljön be az utángyártott hamisítványoknak, keresse az Al-Ambik® és a Copper Garden® logot, a minőség garanciáját.

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: