Cefre készítése

A jó pálinka alapja a gondos cefrézés. A cefre készítése:

Az érett, tiszta és hibátlan gyümölcsöt aprítás és amennyiben szükséges, magozás után pektin bontó szerrel (más néven pektináz) kezelhetjük, így feltárva a gyümölcscukrot és aromákat az élesztő előtt.

Ezt követi a cefre savfokának (pH érték) beállítása. A savfok méréséhez pontos digitális műszert vagy indikátor papírt is használhat. Általában a cefre pH-ja nem éri el az erjedéshez szükséges 3,2-3,4-es értéket, ezért savazni kell, mellyel megelőzhető a cefre megromlása.

A pálinkánál fajélesztővel célszerű irányt adni az erjedésnek. Ha a cefrézett gyümölcs nem volt teljesen egészséges, az élesztő bekeverésekor keverjen hozzá élesztőtápot is.

Habzásra hajlamos cefréknél érdemes már most hozzáadni a habzásgátlót is a cefréhez, mellyel elkerülhető a felhabzás, és így sokkal több cefre önthető a cefrézőhordóba, valamint a lepárlás során a pálinkafőző üstjébe is.

Az erjedés oxigéntől elzárt módon kell hogy lezajlódjon. Ennek érdekében fertőtlenített élelmiszerbarát cefrézőhordóban vagy nagy méretű tartályban erjesszen, a tartály tartalmát pedig kotyogóval zárja el az oxigéntől.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Digitális pH-mérő (savfok mérő)
Megbízható digitális pH-mérő (savfok mérő) kedvező áron! Cefre, bor, must és más folyadékok pH értékének mérésére / beállítására, de használható talaj pH értékének (savfokának) mérésére is.
Pectin-EX pektinbontó 2-400 liter cefréhez
Aromafeltáró és jobb kihozatalt biztosító pektináz enzim, melyet a profi pálinkafőzők is használnak. A pektinbontóval lebonthatja a gyümölcsben lévő pektint, hozzáférhetővé téve az ízeket és tápanyagokat.
Borfokoló ECO (olcsó típus)
Tudni szeretné, mennyi a bor vagy cefre alkoholfoka? Használjon borfokolót!
Speidel cefréző hordó
Élelmiszerbarát Speidel cefréző hordó tartozékokkal.
12 literes Speidel cefréző hordó
Élelmiszerbarát műanyagból készült hordó erjesztéshez, tároláshoz és szállításhoz.
Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
A biodinamikus erjesztés követelményeinak megfelelő erjesztő tartály. Aranymetszés arányú erjesztő és tároló tojás forma mindenféle sarok és él nélkül.
Cefréző, tároló és szállító tartály, SPEIDEL
Ez a nagyüzemi, ipari felhasználásra is javasolt cefréző tartály élelmiszerbarát és UV álló PE anyagból készül.
Szilikon tömítés a csavaros fedélben
A Speidel cefréző hordókhoz használható plusz zárókupak.
Élesztőtáp, 10 gramm
A fajélesztő megfelelő szaporodása érdekében érdemes élesztőtápot adni a cefréhez, főként ha hibás gyümölcs is cefrézésre került.
Pálinkafőzőre építhető epruvetta
Az epruvetta egy nagyon praktikus kiegészítő, mellyel a pálinkafőzés során végig követheti az alkoholfok változását.
Fajélesztő Alcotec 24 turbó élesztő
Alkohol 24 óra alatt! Szinte hihetetlen: 24 óra alatt 25 liter, 14% alkoholt tartalmazó cefrét lehet készíteni ezzel a turbó élesztővel!
Alcotec 48 turbó élesztő új csomagolás, még jobb alkohol kihozatal
Akár 21% alkoholtartalmú cefre, cukorcefréhez is használható. A legkedveltebb fajélesztőnk, élesztőtápot is tartalmaz. Amit ez a fajélesztő nem erjeszt meg, az nem erjeszthető.
Fajélesztő élő kultúra
Itthon másnál nem kapható, kiváló minőségű német Kitzinger élő fajélesztők 50 liter cefréhez vagy musthoz, finom, ízletes és magas alkohol tartalmú pálinkák vagy édes borok készítéséhez.
Whisky turbó élesztő gabonacefréhez
Gabonacefre erjesztéséhez javasolt turbó élesztő,mely tartalmazza az élesztőtápot és amiloglükozidázt is.
Fajélesztő, vodka star turbó
Élesztőtápot is tartalmazó turbóélesztő maximum 14%-os alkohol tartalmú cefrék készítéséhez.
Fertőtlenítő szer eszközökhöz, 100 gramm (VWP)
Sörfőzőknek és cefre készítőknek javasolt szer, mellyel szagtalanul, gyorsan és hatékonyan lehet fertőtleníteni minden hordót és eszközt.
Nemesacél Speidel golyós csap, 1", az erjesztő tojáshoz
Speidel golyós csapok többféle méretben és kivitelben.
Gumidugó kotyogóhoz, 17 mm átmérő, SPEIDEL
Kúpos gumidugó a középen a Speidel kotyógóhoz megfelelő lyukkal.
Habzásgátló
Nagyon kiadós és hatékony habzásgátló, melyet ha a cefréhez adagol, akkor mind a cefrézés, mind a pálinkafőzés során meggátolja a habzást.
Házi borászkodás könyv
Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak​. Segítségével egyszerűvé válik olyan minőségű bort készíteni otthon, melyet ünnepekre is méltán lehet elővenni.

Oldalak