Cefre készítése


Üzletünk címe: XI. kerület, Bocskai út 77-79, B2 bejárat, 2. emelet.
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között.

 

A jó pálinka alapja a gondos cefrézés. A cefre készítése:

Az érett, tiszta és hibátlan gyümölcsöt aprítás és amennyiben szükséges, magozás után pektin bontó szerrel (más néven pektináz) kezelhetjük, így feltárva a gyümölcscukrot és aromákat az élesztő előtt.

Ezt követi a cefre savfokának (pH érték) beállítása. A savfok méréséhez pontos digitális műszert vagy indikátor papírt is használhat. Általában a cefre pH-ja nem éri el az erjedéshez szükséges 3,2-3,4-es értéket, ezért savazni kell, mellyel megelőzhető a cefre megromlása.

A pálinkánál fajélesztővel célszerű irányt adni az erjedésnek. Ha a cefrézett gyümölcs nem volt teljesen egészséges, az élesztő bekeverésekor keverjen hozzá élesztőtápot is.

Habzásra hajlamos cefréknél érdemes már most hozzáadni a habzásgátlót is a cefréhez, mellyel elkerülhető a felhabzás, és így sokkal több cefre önthető a cefrézőhordóba, valamint a lepárlás során a pálinkafőző üstjébe is.

Az erjedés oxigéntől elzárt módon kell hogy lezajlódjon. Ennek érdekében fertőtlenített élelmiszerbarát cefrézőhordóban vagy nagy méretű tartályban erjesszen, a tartály tartalmát pedig kotyogóval zárja el az oxigéntől.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Digitális pH-mérő (savfok mérő)
Megbízható digitális pH-mérő (savfok mérő) kedvező áron! Cefre, bor, must és más folyadékok pH értékének mérésére / beállítására, de használható talaj pH értékének (savfokának) mérésére is.
14 000 Ft
Borfokoló ECO (olcsó típus)
Tudni szeretné, mennyi a bor vagy cefre alkoholfoka? Használjon borfokolót!
1 700 Ft
60 literes Speidel cefréző hordó
Élelmiszerbarát műanyagból készült hordó erjesztéshez, tároláshoz és szállításhoz.
14 000 Ft
Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
A biodinamikus erjesztés követelményeinak megfelelő erjesztő tartály. Aranymetszés arányú erjesztő és tároló tojás forma mindenféle sarok és él nélkül.
160 000 Ft
Cefréző, tároló és szállító tartály, SPEIDEL
Ez a nagyüzemi, ipari felhasználásra is javasolt cefréző tartály élelmiszerbarát és UV álló PE anyagból készül.
320 000 Ft
Szilikon tömítés a csavaros fedélben
A Speidel cefréző hordókhoz használható plusz zárókupak.
1 700 Ft
Élesztőtáp, 10 gramm
A fajélesztő megfelelő szaporodása érdekében érdemes élesztőtápot adni a cefréhez, főként ha hibás gyümölcs is cefrézésre került.
230 Ft
Pálinkafőzőre építhető epruvetta
Az epruvetta egy nagyon praktikus kiegészítő, mellyel a pálinkafőzés során végig követheti az alkoholfok változását.
32 000 Ft
Fajélesztő Alcotec 24 turbó élesztő
Alkohol 24 óra alatt! Szinte hihetetlen: 24 óra alatt 25 liter, 14% alkoholt tartalmazó cefrét lehet készíteni ezzel a turbó élesztővel!
1 600 Ft
Alcotec 48 turbó élesztő új csomagolás, még jobb alkohol kihozatal
Akár 21% alkoholtartalmú cefre, cukorcefréhez is használható. A legkedveltebb fajélesztőnk, élesztőtápot is tartalmaz. Amit ez a fajélesztő nem erjeszt meg, az nem erjeszthető.
1 600 Ft
Fajélesztő élő kultúra
Itthon másnál nem kapható, kiváló minőségű német Arauner-Kitzinger élő fajélesztők 50 liter cefréhez vagy musthoz, finom, ízletes és magas alkohol tartalmú pálinkák vagy édes borok készítéséhez.
1 400 Ft
Whisky turbó élesztő gabonacefréhez
Gabonacefre erjesztéséhez javasolt turbó élesztő,mely tartalmazza az élesztőtápot és amiloglükozidázt is.
1 700 Ft
Fertőtlenítő szer eszközökhöz, 100 gramm (VWP)
Sörfőzőknek és cefre készítőknek javasolt szer, mellyel szagtalanul, gyorsan és hatékonyan lehet fertőtleníteni minden hordót és eszközt.
1 400 Ft
Nemesacél Speidel golyós csap, 1", az erjesztő tojáshoz
Speidel golyós csapok többféle méretben és kivitelben.
26 000 Ft
Gumidugó kotyogóhoz, 17 mm átmérő, SPEIDEL
Kúpos gumidugó a középen a Speidel kotyógóhoz megfelelő lyukkal.
1 100 Ft
Habzásgátló
Nagyon kiadós és hatékony habzásgátló, melyet ha a cefréhez adagol, akkor mind a cefrézés, mind a pálinkafőzés során meggátolja a habzást.
1 600 Ft
Házi borászkodás könyv
Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak​. Segítségével egyszerűvé válik olyan minőségű bort készíteni otthon, melyet ünnepekre is méltán lehet elővenni.
5 300 Ft
Jód oldat keményítő teszt elvégzéséhez
Gabonacefre készítésénél szükséges keményítő teszt elvégzésére szolgáló jód teszt.
5 000 Ft
Keményítő bontó amiláz enzim 150 liter cefréhez (GA 500, 30 ml)
Keményítő tartalalmú cefrék (gabona, burgonya) készítéséhez ajánlott enzim, mely lebontja a keményítőt erjeszthető cukorrá.
2 100 Ft
Profi kotyogó cefréhez, Speidel
A cefréző hordók lezárásához ajánlott kotyogó, mely kiengedi a képződő gázokat és megakadályozza a külső levegő bejutását.
1 600 Ft

Oldalak

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák