Ecet készítése

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Az ecet és az ecet készítésének módja egyidős az emberi civilizációval, talán még idősebb is annál.

Ecetsavtermelő baktériumok a világon mindenütt előfordulnak és minden kultúra, ahol ismerték a sör vagy a bor készítését, elkerülhetetlenül felfedezte az ecetet, mint annak következményét, ha ezeket az alkoholos italokat hosszasan levegővel érintkezni hagyták.

Természetesen hamar rájöttek az emberek, hogy ecetet érdemes szándékosan is készíteni.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák