gyümölcs

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.

Legyen egészséges, ami finom! Aszalás, nyersétel készítés, lúgosítás gluténmentesen.

Egészség, lúgosítás és fogyás - ez sokunk vágya, főként, ha mindezt finom ételekkel érhetjük el. A Biosec aszalógéppel ez egyszerűvé válik, ráadásul segítséget nyújt azoknak is, akik glutén mentes diétára kényszerülnek.

35% állami támogatási kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésére

Gyümölcslé készítő komplett Speidel gépsor, raktárról!Gyümölcslé előállító gépsor állami támogatással!

A gyümölcstermelőknek érdemes mielőbb megkeresniük egy pályázatíró céget, a 4 EUME kertészeti üzemméret feletti,  01.1, 01.2, 01.3 vagy 01.5 alágazatba tartozó tevékenységet végző gazdálkozók most 35%-os támogatást kaphatnak kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Speidel gyümölcsfeldolgozó gépek (daráló, hidraulikus gyümölcsprés) mezőgazdasági gépkatalógus számmal rendelkeznek.

A teljes pályázati anyag a cikk alján lévő ikonra kattintva letölthető, elolvasható.

Mit kezdjen az almával?

Gyümölcs daráló, hidraulikus prés, gyümölcslé sterilizáló raktárról!Szeretnénk az almatermelők számára néhány javaslatot, ötletet adni arra vonatkozóan, miként tudják feldolgozni a jelenleg csak igen alacsony átadási áron eladható almát, körtét. Feldolgozott állapotban a gyümölcs eltarthatóvá válik, magasabb áron értékesíthető.

Raktárról tudjuk Önöket gyümölcs darálóval, hidraulikus préssel és gyümölcslé sterilizálóval kiszolgálni, így ha el tud érte jönni, még ma, ha kiszállítást kér, akkor a következő munkanapon már használhatja is a gépeket! Magyarországon belül ingyenes kiszállítás!

  1. Gyümölcslé. A gyümölcslé készítéséhez a megmosott gyümölcsből a hibás részeket ki kell vágni, majd darálni, préselni és sterilizálni. A kész gyümölcslevet üvegekbe vagy bag-in-boxba is töltheti. Könnyen értékesíthető termék a helyi piacokon.
  2. Gyümölcsbor (almabor, körtebor, stb.).
  3. Cider. Nagyon divatos termék, melyet friss almalé nyomásálló tartályban történő irányított erjesztésével lehet elkészíteni.
  4. Aszalt alma chips és egyéb aszalt gyümölcsök, zöldségek ("vegeta"). Közkedvelt termék igen magas eladási árral. A megmosott, csumázott, szeletelt almát helyezze aszalóba. A szelet vastagságától, az aszalási hőmérséklettől és a levegő páratartalmától függően akár néhány óra alatt elkészül egy adag. Semmilyen tartósítószerre vagy cukorra nincs szükség.
  5. Pálinka. Saját fogyasztásra a törvényben meghatározott feltételekkel engedély- és adómentesen főzhető a pálinka.

Ne hagyják a fákon és a földön megrohadni az egész éves munkájuk eredményét!

Feliratkozás RSS - gyümölcs csatornájára