recept

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.

Mézbor készítés

A mézbor a várjátékok kedvelt itala - íme a receptje, mely alapján te is el tudod otthon készíteni.

Mézbor készítése otthonA félédes vagy édes, különleges mézbor akár fahéjas, akár szegfűszeges vagy más, különleges ízesítéssel készül, mindenkinek ízleni fog.

Hozzávalók 20 liter mézborhoz:

Csokiőrült müzli szelet chia maggal

Finom és egészséges müzli szelet a csokoládé kedvelőinek.

Csokiőrült műzli szelet otthon, aszalóban készítveChia magos, csokoládés-fahéjas, fantasztikus ízű müzli, mely testet és lelket egyaránt melegít. Érdemes kipróbálni több változatban, például fehér csokival készítve is.

Hozzávalók (6 szelethez):

  • 20 g chia mag
  • 10 g lenmag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 g étcsokoládé, 70%-os
  • 30 g zabpehely
  • 50 g vörösáfonya
  • 7 g kókuszreszelék
  • 18 g kókuszolaj
  • 60 g víz

Mandula (dió, mogyoró, kesudió, stb.) tej készítés otthon, egyszerűen

Gondoltad volna, hogy mandulatej készíthető otthon is? Laktóz és tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják!

Ez egy annyira nagyszerű és egyszerű recept, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek, aki akár kényszerűségből, akár saját választása okán kerüli a tejet.

Mandulatej készítése otthon, egyszerűenHozzávalók:

  • 1 csésze mandula (vagy bármilyen más dióféle)
  • 2 és fél csésze víz
  • egy evőkanál agávé

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, majd a keveréket szűrd át egy szitán vagy perlon szűrőn. Már így is fogyasztható, megihatod, mint egy kefírt, de ha mandulatejet szeretnél, tegyél hozzá még joghurt baktériumot (ez szakboltokban kapható, ha nem tejmentes mandulatejet készítesz, akkor egyszerűen egy kész joghurtból adj hozzá két evőkanálnyit a joghurt baktérium helyett) majd az aszalógépbet 40°C-ra állítva 8 órán át hagyd fermentálódni.

A kapott folyadékot hűtőben, kb. egy óra alatt gézen vagy perlon szűrőn szűrd át. Egészségedre!

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Oldalak

Feliratkozás RSS - recept csatornájára