Alkímia és spagirika

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Alkimiai laborAz alkímia művészetében számtalan módon lehet lepárlást végezni és az összegzett állapotokat módosítani.

Így az is megeshet, hogy szilárd anyagokból forró gázok vagy folyadékok nyerhetők a desztillálás során. Az alkímia nem csak egyetlen témára koncentrál, hanem megpróbálja az anyagokat részeikre szedni majd a részeiből újra összerakni. Ez az anyag ugyanúgy lehet egy növény, mint például fa, kő, fém, vér vagy bármi más, ami eszedbe jut.

A következőkben nem írjuk le az életelixír vagy a bölcsek köve előállításának titkát, inkább egy rövidebb bevezetőt adunk a spagirikus (spagyrikus) gyógyelixírekről (hosszabb, részletesebb leírást valamint a növény kövek elkészítésének módját könyvünkben, "A tradicionális lepárlás művészete"-ben találod meg).

Az alkímia felfogása szerint minden anyag ugyanabból a három filozofikus alapból áll, melyeket a következőkben ismertetünk.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák