Merkur (higany)

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Alkímiai laborAz alkímiában a merkur az élet alapját valamint a szellemet, a folyékonyt és az illót ugyanúgy jelképezi, mint a passzív részt, azaz a meglévőt, a jelenlévőt.

Ahhoz, hogy egy növény életszellemét megkapd, a sulphur kinyerése után a maradékot (melyből már leválasztottad az illóolajokat) öntsd vissza a hátramaradt növényi részekre és erjeszd meg. A legjobb, ha egy üvegbe öntöd és élesztővel elindítod az erjdedést. Szükség esetén tehetsz hozzá egy kis cukrot is.

Az erjesztőedényben megtalálod a négy elemet:

  • a növényi részek a cukorral a föld
  • a levegő elem gázok formájában van jelen
  • a tüzet az erjedés során keletkező hő képviseli
  • a víz elem pedig a folyadék.

E négy elem között megjelenik az alkohol, ez azonban egyik elemhez sem tartozik. Ez az alkohol felel meg a merkurnak. Az élet lényege erős lesz, amikor alkohollal keveredik, innen is ered a neve, aqua vitae, azaz az élet vize.

Az alkoholt már csak le kell párolnod és többszörös desztillálás során koncentrálni - tehát a felesleges vizet kell eltávolítanod. Az eredmény a tiszta életvíz lesz.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák