pálinkafőző

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Ismét kapható

Mini működő pálinkafőző - különleges ajándéktárgy a lepárlás szerelemesei számára

Ha elege van a tucat ajándékokból, és valami egyedivel szeretné meglepni szerettét, megtalálta a megfelelő darabot.

A legkisebb működő pálinkafőzőnk, egy igazi miniatűr lepárló, nagyobb testvéreinek pontos másolata. Kiváló ajándék egy férfi kollégának, vagy akár saját magának is. 

Méretei: Szélesség kb. 15,5 cm, mélység kb. 8,5 cm, magasság kb. 21,5 cm. A mini működő lepárlót itt találja meg választékunkban.

Fa lapra szerelt mini alembik lepárló
A legkisebb működő pálinkafőzőnk, mely kiváló ajándék. Ha elege van a tucat ajándékokból, és valami egyedivel szeretné meglepni szerettét, akkor megtalálta a megfelelő darabot.
Alquitara +Plus lepárló illóolajok és aromavíz kinyerésére
A Leonardo da Vinci által feltalált Alquitara típus továbbfejlesztett változata illóolaj, hidrolátum és aromavíz kinyeréséhez. Jelenleg erre a célra ez a leghatákonyabb lepárló típus.

Karácsonyi ötletek ajándékozáshoz

A karácsonyi ünnepekre készülődve szeretnénk ajándékozási tippeket adni, szeretteink különböző kedvteléseire szabva.

Ünnepi nyitvatartás:
December 19, 20, 21: 9:00 - 13:00 és 14:00-17:00
December 22 (csütörtök) - január 2 (hétfő): zárva
Január 3 (kedd) - január 6 (péntek): leltározás, 9:00 és 12:00 óra között nyitva
 
Kiszállítás:
A kedd délig (dec. 20, 12:00) leadott és készleten lévő termékeket tartalmazó rendeléseket szerdán átadjuk a futárszolgálatnak, így karácsony előtt még időben kézhez fogja kapni.
2017-ben január 9-én indítjuk el az első csomagokat.

Benzinkút nem csak alkohol csapolásához

Alkohol csapoló benzinkút - ajándék férfiaknak és nőknekVicces, hasznos és kiváló ajándék még azoknak is, akiknek szinte mindenük megvan. Ötletes benzinkút, melyből alkoholt és más italokat is lehet csapolni. Ha szeretnél jó hangulatot teremteni, ezzel a vicces adagolóval ezt egyszerűen megteheted. Egyszerűen töltsd fel a tartályt valamilyen itallal (gyerekzsúrokon szörppel, felnőtt bulikon töménnyel), legyél te a kutas és töltsd meg a poharakat. A pisztolyos töltés annyira egyedi és különleges dolog, hogy biztos lehetsz benne, mindenki ki akarja majd próbálni.

Krómozott fém házú, részletesen kidolgozott, 60-as évekbeli benzinkút műanyag tartállyal és könnyen kezelhető adagolópisztollyal. Méretek: 50 cm magas, 900 ml-es tartály, töltőcső hossza: kb. 65 cm.

3 centes adagoló

3 centes, asztalra szerelhető ital adagolóHa valamilyen különleges de mégis olcsó ajándékot keresel, ennek örülni fogsz. Egyszerűen használható, az asztal lapjára rögzíthető ötletes adagoló, mely nagy segítség lesz koktélok készítésénél is. Különböző méretű palackokkal (0,7 és 1 liter között) használható.

Csak pálinkával, whiskyvel vagy más töménnyel használható. Alumínium vázas szerkezet, mely könnyen tisztítható.

Otthoni pálinkafőzés törvényi szabályozásának változása 2016-ban

2016 január elsejétől ismét változtak az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó szabályok. Rövid összefoglalónk az idei pálinkafőzéssel és a pálinkafőző bejelentéssel kapcsolatosan.

Pálinkafőzés jogi szabályozásának változása 2016-banA 2015-ös szabályozáshoz képest a főbb változások a következők:

 • a gyümölcstermesztő személy fogalma meghatározásra került: gyümölcstermesztő személy az a magánember, aki gyümölcstermő területtel rendelkezik (ennek mérete nincs meghatározva)
 • pálinkafőzés megkezdése előtt be kell szerezni a vámhatóságtól a párlat adójegyet.
  • a párlat adójegy darabja 1-1 liter 42%-os pálinkára vonatkozik
  • egy darab párlat adójegy ára 700 Ft
  • az első párlat adójegy vásárlásnál legalább 5 darabot kell vásárolni
  • évente max. 86 darab párlat adójegyet lehet venni
  • kizárólag az önkormányzatnál regisztrált magánfőzők vásárolhatnak párlat adójegyet
  • párlat adójegy papír alapon vagy elektronikusan kerül kibocsátásra (erről a magánfőző dönthet)
 • pálinkafőző bejelentéséről az önkormányzat adóhatósága értesíti a vámhatóságot (és ha van másik tulajdonos, akkor a másik tulajdonos önkormányzatát is)

Párlat adójegy vásárlása történhet személyesen (helyileg illetékes vámhatóság), levélben és az ügyfélkapun keresztül is. A párlat adójegyet a NAV jövedéki osztálya az adó megfizetését követően küldi meg az igénylő számára. A párlat adójegy igényléséhez szükséges űrlap e lap alján található letölthető formátumban. A párlat adójegyet az alszesz készítése előtt kell megvásárolni a várható pálinka mennyiségének megfelelő mértékben. A pálinkafőzést továbbra sem kell bejelenteni.

A 2015-ben lefőzött pálinkára természetesen a 2015-ös szabályozás érvényes, így mindenkinek, aki bejelentett pálinkafőzővel rendelkezik és 2015-ben főzött pálinkát, 2016. január 15-ig az önkrományzat adóügyi osztályára el kell látogatnia és mennyiségtől függetlenül 1.000 Ft illetéket be kell fizetnie (természetesen a megengedett maximális mennyiséget nem szabad túllépni).

5 ok, ami miatt az otthoni pálinkafőzés büszkén vállalható

Vannak, akik szerint az otthoni pálinkafőzés ciki. Mert fúj, alkohol. Mert a cefre büdös (gondolom életükben nem láttak még cefrét). Mert csak és egyébként is, XY-nak sincs olyanja. Ez a cikk nekik szól.

Alembik - kisüsti - pálinkafőző#1. Minőség, ami utolérhetetlen.

Az otthoni pálinkafőzők döntő többsége azért kezd bele a pálinkafőzésbe, mert nem talál a boltok polcain megfelelő minőségű pálinkát. Kóstolj meg te is egy szeretettel és odafigyeléssel elkészített pálinkát (ha még nincs ilyen a környezetedben, akkor látogass el hozzánk - 1119, Bp. Vahot u. 6 - , a mi boltunkban mindig van egy kis kiváló házi főzet), és rájössz, hogy létezik olyan minőség, ami illatos, szobahőmérsékleten gyümölcsös ízű és nem kell utána kísérő italt küldeni, hogy lenyomja az utópárlatos ízét.

Pálinkafőző bejelentése, otthoni pálinkafőzés törvényi szabályozásának változása

2015-től változtak az otthoni pálinkafőzésre vonatkozó szabályok. Rövid összefoglalónk az idei pálinkafőzéssel és a pálinkafőző bejelentéssel kapcsolatosan.

 • Kinek lehet pálinkafőzője?
 • Magánfőző az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy, aki saját tulajdonú gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas, saját tulajdonú desztillálóberendezéssel rendelkezik.
 • Változatlan:
 • max. 100 literes üsttartalmú pálinkafőzője lehet a magánfőzőnek (otthoni pálinkafőzőnek)

Karácsonyi ajándékötletek

A karácsonyi ünnepekre készülődve szeretnénk ajándékozási tippeket adni, szeretteink különböző kedvteléseire szabva.

Aladdin csodalámpája, valódi működő olajlámpás sárgarézbőlAladdin csodalámpája - Ha szeretne egy kis varázslatot

Nálunk még Aladdin csodalámpáját is megtalálja! Sárgarézből készült, dekoratív és valóban működő olajlámpás, melyet csak olajjal kell megtölteni és már világíthat is vele. Sajnos dzsinnt nem szállítunk vele, de ha Ön rendelkezik eggyel, akkor akár ebbe a lámpába is költoztetheti. :)

 

CopperGarden alembik vörösréz pálinkafőzőVörösréz pálinkafőzők minden méretben

2010 szeptembere óta lehet bizonyos feltételek betartásával otthon, engedélyek beszerzése nélkül is pálinkát főzni. Ugyan a szabályozás 2015-től némileg változik, azonban ezt követően is szabad lesz az otthoni pálinkafőzés. Az általunk forgalmazott német CopperGarden cég pálinkafőzői széles méret- és típusválasztékban állnak rendelkezésre, a megfelelő darab kiválasztásához szívesen állunk rendelkezésre akár telefonon (20/390-5475), akár bemutató termünkben. Ingyenes kiszállítás az ország területén belül bárhová!

 

 

CopperGarden Alquitara lepárló illóolajok kinyerérésre, borpárlat készítésére és pálinka főzéséreIllóolajok kinyerésére való lepárlók

Érdemtelenül keveset lehet az illóolaj lepárlásáról hallani. Illóolajok kinyerésére alkalmas, természetesen vörösréz lepárlóink egészen kicsi, 0,5 literes mérettől kaphatók. Értékelhető mennyiségű illóolajat a legtöbb illóolajat is tartalmazó növény esetében az 5 literes mérettől kapunk. Ingyenes kiszállítás az ország területén belül bárhová!

 

 

 

Alembik lepárló spiritusz égővel
Kiváló ajándék mindenkinek, aki egy kicsit is szereti az alkoholt.
Vízfürdő vörösrézből
Nyitott vízfürdő használata esetén soha nem ég le a cefre, ráadásul az utópárlat elválasztásával sem kell foglalkoznia.

Oldalak

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák

Feliratkozás RSS - pálinkafőző csatornájára