Alembik pálinkafőző, szegecselt

Alembik pálinkafőző, szegecselt
Alembik pálinkafőző, szegecselt

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-0308
54 900 Ft
Szállítási súly: 
1.8 kg
Szállítási idő: 
Készleten

A szegecselt alembik pálinkafőzőknél az üst tradicionális módon készül, szegecselve és biológiai anyagokkal tömítve. Ezt a valódi CopperGarden® pálinkafőzőt közepes igénybevételhez ajánljuk, mivel a használat gyakoriságától függően idővel újratömítésre szorul. Az újratömítést otthon, egyszerű anyagokkal el lehet végezni.

Az alembik típusú lepárlók magas alkohol tartalmú és ízanyagokban gazdag pálinka főzésére alkalmasak. A forma hatékonyságát jelzi, hogy már évszázadok óta alig módosítva alkalmazzák. A hagyományos kézművészet mesterműve e készülék, és tökéletesen alkalmas zamatanyagokban gazdag párlat, például gyümölcspálinka készítéséhez.

Egy alembik lepárló az aljánál kissé lapított üstből, a sisakból, a páracsőből és egy vízbeveztő- és túlfolyó csővel rendelkező, hűtővízkeringtetést lehetővé tévő hűtőből áll. Minden darab vörösrézből készül kézi kovácsolással. A páracső és a hűtő közötti csőcsatlakozás kúpos tömítésű hollanderrel van megoldva.

A pálinkafőző és lepárló készülékek egyik legfontosabb része a sisak, melynek kialakítása alapvetően meghatározza az eredményként kapott párlat minőségét. Egy nem megfelelően kialakított sisak esetén a legjobb cefréből is egy viszonylag íztelen pálinkát fogunk eredményként kapni, míg egy hagyma formájú sisakkal rendelkező pálinkafőző esetében a gyengébb cefrék is finom párlatot adnak. Az ízes, illatos termékek előállításának ugyanis pontosan abban rejlik a művészete, hogy az alkohol mellett a lehető legtöbb aromaanyagot juttassuk el a cefréből a hűtőbe. Ha a cefre melegítése során keletkező gőz a sisakban könnyen kiterjedhet (melyet megfelelő méretű, ívesen hagyma formájú sisakkal lehet elérni), majd a sisak fokozatosan megy át egy egyre keskenyedő páracsőbe, akkor ideális kialakítású pálinkafőző berendezéssel van dolgunk. A gőz minden szögletnél, minden hirtelen átmenetnél a tovább haladás helyett elkezd kavarogni és részben kicsapódni, mely a kinyerhető aromaanyagok mennyiségének csökkenését eredményezi.
Természetesen minden CopperGarden® lepárló és pálinkafőző e fizikai törvényszerűségnek megfelelő, az aromaanyagok maximális kinyerését szolgáló sisakkal rendelkezik.

50 liter feletti típusoknál a páracső csavarozással van rögzítve a sisakra (egyedi kialakításként kisebb méretnél is megoldható ez, azonban ilyenkor hosszabb szállítási határidővel kell számolni).

Kérdés esetén kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, akár a vásárlás után évekkel is.

Minden lepárlónkat egy magyar nyelvű, 16 oldalas és képekkel is bőségesen ellátott használati útmutatással szállítjuk, melyben az ápolás, a tisztítás és a lepárlás részleteit is leírjuk. Ezek betartásával lepárlóink akár több generáción át is használatban maradhatnak.

Az összes ® lepárló kadmium- és ólom mentes forrasszal készül, kizárólag élelmiszerbarát anyagokból.
Nemzetközi EC megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik.

Ingyenes kiszállítás az ország teljes területére, 3 év teljes körű garancia.

Videó

Hasonló termékek