pálinka

5 ok, ami miatt az otthoni pálinkafőzés büszkén vállalható

Vannak, akik szerint az otthoni pálinkafőzés ciki. Mert fúj, alkohol. Mert a cefre büdös (gondolom életükben nem láttak még cefrét). Mert csak és egyébként is, XY-nak sincs olyanja. Ez a cikk nekik szól.

Alembik - kisüsti - pálinkafőző#1. Minőség, ami utolérhetetlen.

Az otthoni pálinkafőzők döntő többsége azért kezd bele a pálinkafőzésbe, mert nem talál a boltok polcain megfelelő minőségű pálinkát. Kóstolj meg te is egy szeretettel és odafigyeléssel elkészített pálinkát (ha még nincs ilyen a környezetedben, akkor látogass el hozzánk - 1119, Bp. Vahot u. 6 - , a mi boltunkban mindig van egy kis kiváló házi főzet), és rájössz, hogy létezik olyan minőség, ami illatos, szobahőmérsékleten gyümölcsös ízű és nem kell utána kísérő italt küldeni, hogy lenyomja az utópárlatos ízét.

Házi cseresznye- és meggypálinka készítés

Házi cseresznye pálinka készítése lépésről lépésre!Házi cseresznye- és meggypálinka készítés 7 lépésben!

Érik a cseresznye és a meggy, mindkettő hálás alapanyag egy finom házi pálinkához. Érdekel, mire kell figyelni és hogyan úszhatod meg a magozást?

Olvasd el cikkünket és meglátod, milyen egyszerűen lehet otthon kiváló pálinkát készíteni.

Házi eperpálinka készítés lépései részletesen

Eperpálinka készítése egyszerűen otthon - neked is sikerülni fog!Eper cefrézése lépésről lépésre.

Ha érdekel, hogyan készíthetsz otthon igazi eperpálinkát, érdemes elolvasnod az erről szóló cikkünket.

Nincs más dolgod, mint követve az útmutatásokat elkészíteni ezt a boltok polcain is csak ritkán megtalálható finomságot, amivel bátran a legnagyobb kritikusaidat is megkínálhatod majd.

Mit kezdjen az almával?

Gyümölcs daráló, hidraulikus prés, gyümölcslé sterilizáló raktárról!Szeretnénk az almatermelők számára néhány javaslatot, ötletet adni arra vonatkozóan, miként tudják feldolgozni a jelenleg csak igen alacsony átadási áron eladható almát, körtét. Feldolgozott állapotban a gyümölcs eltarthatóvá válik, magasabb áron értékesíthető.

Raktárról tudjuk Önöket gyümölcs darálóval, hidraulikus préssel és gyümölcslé sterilizálóval kiszolgálni, így ha el tud érte jönni, még ma, ha kiszállítást kér, akkor a következő munkanapon már használhatja is a gépeket! Magyarországon belül ingyenes kiszállítás!

  1. Gyümölcslé. A gyümölcslé készítéséhez a megmosott gyümölcsből a hibás részeket ki kell vágni, majd darálni, préselni és sterilizálni. A kész gyümölcslevet üvegekbe vagy bag-in-boxba is töltheti. Könnyen értékesíthető termék a helyi piacokon.
  2. Gyümölcsbor (almabor, körtebor, stb.).
  3. Cider. Nagyon divatos termék, melyet friss almalé nyomásálló tartályban történő irányított erjesztésével lehet elkészíteni.
  4. Aszalt alma chips és egyéb aszalt gyümölcsök, zöldségek ("vegeta"). Közkedvelt termék igen magas eladási árral. A megmosott, csumázott, szeletelt almát helyezze aszalóba. A szelet vastagságától, az aszalási hőmérséklettől és a levegő páratartalmától függően akár néhány óra alatt elkészül egy adag. Semmilyen tartósítószerre vagy cukorra nincs szükség.
  5. Pálinka. Saját fogyasztásra a törvényben meghatározott feltételekkel engedély- és adómentesen főzhető a pálinka.

Ne hagyják a fákon és a földön megrohadni az egész éves munkájuk eredményét!

Így készül az ananász pálinka

Nem sokan készítenek ananászból pálinkát, ezért is gondoltunk rá, hogy megosztjuk ezzel kapcsolatos sikerélményünket oldalunk látogatóival. Az ananász cefrét frissen préselt ananászléből készítettük, nem darált ananászból. A mérések elvégzéséhez digitális pH mérőt valamint mustfokolót használtunk.

Nagyon érdekes következtetéseket lehet levonni a mért értékekből, például érdemes megfigyelni, hogy a habzásgátló hozzáadását követően hirtelen megindult az erjedés (lecsökkent a cukorfok).

Feliratkozás RSS - pálinka csatornájára