aszalás

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.
Házi aszalás könyv
Aszalás receptek, mentes ételek készítése könnyedén egy színes szakácskönyv segítségével​.
Élő aszalványok könyve
Nyerskonyhás aszalványok receptjei egy kiválóan használható könyvben, Lénárt Gitta tollából.

Csokiőrült müzli szelet chia maggal

Finom és egészséges müzli szelet a csokoládé kedvelőinek.

Csokiőrült műzli szelet otthon, aszalóban készítveChia magos, csokoládés-fahéjas, fantasztikus ízű müzli, mely testet és lelket egyaránt melegít. Érdemes kipróbálni több változatban, például fehér csokival készítve is.

Hozzávalók (6 szelethez):

  • 20 g chia mag
  • 10 g lenmag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 g étcsokoládé, 70%-os
  • 30 g zabpehely
  • 50 g vörösáfonya
  • 7 g kókuszreszelék
  • 18 g kókuszolaj
  • 60 g víz

Oldalak

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák

Feliratkozás RSS - aszalás csatornájára