Pektin bontót magozás helyett!

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Ha te sem szereted magozni a meggyet és cseresznyét, van egy tuti módszerünk neked.

Pectin-Ex pektin bontó szerBiztosan ismered azt a nagyon finom fajta, fekete színű cigánymeggyet: fantasztikus íze és illata van, savazni se kell, ráadásul rendesen hoz is. Szinte kínálkozik cefre alapanyagnak, igaz? Csak ne lenne olyan apró szemű...

Idén elő se vedd azt a borzasztó, kézi magkinyomó rettenetet, amitől vízhólyagos lett a kezed, mert nem lesz rá szükséged.

Fogd a tiszta gyümölcsöt, öntsd egy nagy kádba és nyomd szét a szemeket. Ezt kis mennyiségnél akár kézzel is lehet csinálni, nagyobb mennyiségnél pedig érdemes széttaposni. Éppen csak annyira kell megdolgozni, hogy minden szemen szétrepedjen a viaszos héj. Nem kell félni, a magok nem fognak eltörni akkor sem, ha táncolsz rajtuk. :)

És most jöjjön a titkos módszer: adj hozzá pektin bontó szert. Ha jó fajtát használsz, pár óra alatt szó szerint lebomlik a gyümölcshús a magról - nincs is más dolgod vele, csak a pálinkafőzéshez a cefre alját, ahová a magok leülnek, már ne merd át az üstbe. Mi is ezt a módszert követjük, így a pálinkában csak annyi finom mag íz lesz, amennyire mindenképpen szükség is van.

Ha pedig nem szeretnél maggal együtt erjeszteni, akkor a pektin bontó hozzáadása után pár órával át is tudod szűrni a cefrét. Természetesen ezzel a módszerrel más gyümölcsöket - például a szinte magozhatatlan mirabellát vagy a nem magvaválló gyümölcsök bármelyikét is könnyen, erőfeszítés nélkül kimagozhatod.

Pektin bontó szerből mi a német Schliessmann "Pectin-Ex" pektin bontó szerét használjuk, véleményünk szerint a leghatásosabb a kapható szerek közül.

Ha a cseresznye- és meggypálinka készítés minden lépése érdekel, ajánljuk részletes cikkünket is figyelmedbe.

 

Tags: 

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: