Sárgarépa aszalva

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Szárított sárgarépa - egy aszalt zöldség, mely sokrétűen felhasználható és kiváló, egészséges rágcsálnivaló is.

Vékonyra szeletelt sárgarépa aszalása

Az szárított sárgarépa egy csodálatos dolog, mely használható levesbetétként, rágcsaként csomagolható a gyerekeknek (tapasztalatból mondom, a sárgarépát ilyen formában azok a gyerekek is szeretni szokták, akik egyébként se nyersen, se levesben nem szeretik), porítva pedig főzelékek egészséges sűrítőanyagaként vagy éppen krémleves egyszerű készítéséhez is kiváló.

Szárított fehérrépával és szárított hagymával vegyítve zöldségleves alapként is használható.

Egy-egy tálcára kb. egy kiló hámozott, vékony csíkokra (julienne-re) vágott sárgarépa fér el úgy, hogy ne legyen túl sűrűn elhelyezve. A vékonyra szeleteléshez érdemes beszerezni valamilyen szeletelőgépet, de természetesen némi gyakorlással és egy jó késsel ez segédeszköz nélkül is megoldható.

Vékonyra szeletelet sárgarépa megaszalva

Az így előkészített sárgarépát a P2 programon (vékonyra szeletelt zöldségek programja, 45°C) kb. 18 óra alatt, P3 programon (bio és nyers élelmiszerek szárításának programja, 40°C)  nyersételként kb. 20-24 óra alatt készül el.

Tárolni légmentesen záródó üvegben vagy simítózáras zacskóban érdemes, így kisebb mennyiségek is kivehetők belőle.

Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerűen elkészíthető finomságot, nagyon nagy segítség, amikor egy leves elkészítéséhez csak fel kell forralni a vizet, beleszórni a szárított zöldségeket, esetleg tésztát is és már lehet is enni.

Jó étvágyat hozzá! 

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák