Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez

Üzletünk december 15-én, szombaton zárva tart.
Előre is köszönjük megértésüket.
Ünnepi nyitva tartás: utolsó munkanpunk idén december 20, csütörtök.
Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez
Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez
  • Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez
  • Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
A-473
2 590 Ft
Szállítási súly: 
0.05 kg
Sajátosságok: 
Kb. 20 liter pálinka vagy bor szűréséhez elegendő.
Szállítási idő: 
Készleten

Az elkészült bor vagy pálinka akár nagyobb mennyiségű üledéket vagy kozmaolajat is tartalmazhat, melyet szűréssel el lehet távolítani.

A papír- és a perlon szűrő hatását ezzel a szűrőanyaggal rendkívüli módon lehet megemelni.

Szűrés menete:

  • A szűrőanyagból 5-10 grammot tegyen bele kb. 2,5 deci tiszta vízbe, majd pár perccel később öntse bele egy perlon szűrőbe és nyomja ki belőle a benne maradt vizet. Ez a lépés azért szükséges, hogy a szűrőanyagból a saját ízét (mely esetleg mellékízt adhat a párlatnak) kimossa.
  • Ezt a mennyiségű szűrőanyagot tegye kb. 2 liter szűrendő folyadékba. Mivel ez a szűrőanyag igen finom, érdemes egy fakanállal alaposan átkeverni a szűrés megkezdése előtt.
  • Rögzítsen egy perlon szűrőt egy tölcsérbe, zárja el a tölcsér alját és töltse fel majdnem peremig a tölcsért a szűrendő folyadékkal.
  • Nagyon kis mértékben nyissa ki a csapot és kezdje el az előbb elkészített, szűrőanyagot is tartalmazó párlatot beleönteni a tölcsérbe úgy, hogy a folyadék szintje állandóan a tölcsér pereménél legyen.
  • A folyadék kifolyása során a finom szűrőanyag rátapad a perlon szűrő belsejére és egy igen finom, egyenletes szűrőréteget hoz létre.
  • Amint ez a szűrőanyag maradék nélkül a szűrőbe kerül, cserélje ki a gyűjtőedényt és az eddig összegyűjtött folyadékot öntse vissza a szűrőbe. Mindaddig öntse vissza a már összegyűjtött folyadékot, amíg nem lesz teljesen tiszta (várhatóan 4-5 alkalom). A folyamat közben a csapot teljesen ki lehet nyitni, a folyadék szintjének azonban végig állandóan a tölcsér pereménél kell lennie.
  • Ha túl lassúvá válna a folyadék átfolyása, ismételje meg a szűrőréteg felvitelét a perlon szűrőre a fent leírtak alapján.