Hennin lepárló

Hennin lepárló minden tartozékával együtt
Hennin lepárló minden tartozékával együtt
  • Hennin lepárló minden tartozékával együtt
  • Hennin lepárló minden tartozékával együtt, szétszedve
  • Hennin szűrő nélkül is használható
  • Hűtő a henninhez
  • Hennin kalap
Cikkszám:
T-1037
Szállítási súly: 
2 kg
Elérhetőség: 
Készleten
65 400 Ft

Termékinformáció

A középkorból származó hennin, vagy ahogy még Németországban nevezik, rózsakalap lepárló rekonstrukciója.

Külsőleg tökéletesen azonos ez a lepárló a középkori darabokkal. A lepárló neve a 14. évszázadból ered, ugyanis akkoriban a hölgyek egy henninnek nevezett, nagyon magas, csúcsos, merev női fejfedőt viseltek. Az 1475-ben készült festményen jól látható a kalap és a lepárló közötti hasonlóság.

hennin lepárló a kovácsolt vas állványból, a 0,5 literes üstből, a hennin (rózsakalap) sisakból és a páracsőből áll. A középkorban léghűtést használtak, ez az oka annak, hogy a sisak teteje ennyivel magasabban van a páracsőnél. A pára a sisak tetejénél lehűl, majd lecsorog a lejjebb található páracsőbe. A hennin sisak belsejébe az eredetitől eltérő módon felfogó gyűrűt forrasztottunk, így akár alkohol lepárlására is használható hűtő alkalmazása nélkül.

A hozzá tartozó két szűrőbetétet az üst és a sisak közé kell behelyezni, tehát minél több szűrőbetétet használ egyszerre, annál magasabbá válik a lepárló. Természetesen az üst űrtartalma ezzel nem növekedik meg, a szűrőkbe illóolaj kinyerése esetén növényi részeket (például rózsaszirmot, levendulát), ízesített párlat esetén pedig az alkohol ízesítésére használt gyümölcsöket (pl. málna, szeder), fűszereket (pl. borókabogyó, gyömbér, fokhagyma, ánizs), vagy ezek keverékét lehet tenni. A képeken jól látható, hogy illóolajok kinyeréséhez a szűrők használatával optimális készülék, hiszen a gőz útja ebben az esetben hihetetlenül rövid, és több szűrő egyidejű használatával az üstmérethez képest egészen sok illóolajat tudunk kinyerni.

A hennin lepárlóhoz kiegészítésként hűtőt is adunk, mellyel a középkori elvárásoknak ugyan tökéletesen megfelelő léghűtést (meleg környezet esetén a léghűtésre annak érdekében, hogy a pára teljesen kondenzálódjon, a sisak hűtésével érdemes rásegíteni) korszerű csőkígyós hűtésre lehet cserélni. 

A hennin lepárló fűtése az eredeti mód szerint, nyílt tűzön is történhet, illetve használható hozzá metakocka (éghető paszta) is. Az üst alja az eredeti, 14. században használt lepárlóknak megfelelő módon gömbölyű, így elektromos főzőlapon nem lehet melegíteni. Természetesen azért, hogy azonnal használatba tudja venni akár, 3x80 gramm metakockát is küldünk hozzá.

Olvasnivaló blogunkon: rövid ismertető az alkímiáról és a spagirikáról.

Hasonló termékek

A tradicionális lepárlás művészete - pálinkafőzés, lepárlás, illóolajok és további témák... könyv
Érthetően íródott szakkönyv azoknak, akik szeretnének elmélyülni a hagyományos pálinkafőzés valamint az illóolaj kinyerés rejtelmeiben.
A képre klikkelve forgó képet láthat
Bármit is szeretne desztillálni, az egy kolonnás alembik pálinkafőzővel lehetséges. Használhatja illóolajok lepárlására, alkoholfélék ízesítésére, pálinka lepárlására és még ezernyi más célra.
A képre klikkelve forgó képet láthat
Univerzális lepárló pálinkafőzéshez, illóolaj lepárláshoz és aromásított alkoholfélék készítéséhez.
Bazilika templomi füstölő
Impozáns méretű, valódi templomi füstölő, mely akár még a bazilikában is megállja a helyét.
Fuire templomi füstölő lakások tisztító füstöléséhez is
Kisebb, kedvező áru templomi füstölő lakások tisztító füstöléséhez is.
Füstölők - A füstölés ábécéje könyv
Tömjén és füstölő – ha ez a két szó izgalomba hozza, érdemes ezt a könyvet beszereznie.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

  • hétfő: 9-14
  • kedd: 9-19
  • szerda: 9-14
  • csütörtök: 9-14
  • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.

Aroma, esszencia címkék