Sajt, sajtkészítés és receptek

Sajt, sajtkészítés és receptek könyv
Sajt, sajtkészítés és receptek könyv

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
9789632782232
2 495 Ft
Szállítási súly: 
0.1 kg
Szállítási idő: 
Szállítás több mint 1 hét

Szeretne otthon sajtot készíteni? Igazából egészen egyszerű feladat, melynek részleteit ebből a 84 oldalas könyvből megtanulhatja.

A tejből savanyítással vagy melegítéssel készülő sajtok hosszú idők óta az emberiség egyik alapvető élelmiszerének számítanak, sőt, változatos fajtái a világ gasztronómiai kultúrájának is szerves részei. A sajtkészítés során felhasznált értékes nyersanyagoknak és a természetes technológiáknak köszönhetően a különböző típusú sajtok tápanyagtartalmuk révén kiemelkedő helyet foglalnak el az egészséges táplálkozásban.

Ezzel a könyvvel beavatjuk az olvasót a sajtkészítés rejtelmeibe, recepteket adunk az otthoni sajtkészítéshez és sokrétű felhasználásához.

A tartalomból:

  • A sajt rövid története
  • Tények és legendák a sajt létrejöttéről
  • A sajtgyártás fejlődése a középkorban és az újkorban
  • A hazai sajtkészítés története
  • A legnépszerűbb sajtok Magyarországon
  • Az európai sajtkészítés története: Hollandia; Franciaország; Dánia; Olaszország; Svájc; Anglia
  • A sajtok fajtái és élettani hatásuk
  • Előállításuk szerint
  • A sajt állaga szerint
  • A tej eredete szerint
  • A sajtok élettani hatása
  • A sajtkészítés fő lépései
  • Az alapanyag kiválasztása
  • Zsírbeállítás
  • Pasztőrözés
  • A sajttej feljavítása
  • Alvasztás, az alvadék aprítása
  • Utómelegítés, utósajtolás
  • A savó leeresztése
  • Az alvadék formába töltése, préselés, sózás
  • Szikkasztás, érlelés
  • Csomagolás, tárolás
  • Házi sajtkészítés: Lépésről lépésre
  • Ízesített sajtok készítése
  • A sajt és a bor kettőse
  • Egy régi kapcsolat
  • A borok és a sajtok ajánlott párosításai
  • Receptek: Saláták szendvicsek, kenyérre valók, előételek; Levesek; Főételek; Köretek, mártások; Tésztaételek; Édességek, desszertek