Eper szeletek aszalva

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Az eper az egyik legfinomabb gyümölcsünk, és egy igazi ízbomba ha megaszaljuk. :)

Eper szárítása, aszalása otthon

A földieper egy nagyszerű növény: illatával és ízével szinte mindenkit az ujja köré teker, ráadásul viszonylag egyszerű akár otthon is termelni. Az aszalás során finom íze és cukortartalma koncentrálódik, így amikor aszalás végén megkóstoljuk, egyetlen egy dolgot sajnálunk: ebből lehetetlen eleget készíteni.

Az előkészítése egyszerű: a teljesen értett eperszemeket alaposan mosd meg úgy, hogy a gyümölcs ne sérüljön, majd távolítsd el a csumáját.

A szemeket ha sikerült elkapni a tökéletes időpontot, akár géppel is lehet szeletelni, ha pedig már egy kicsit puhábbak, egy éles késsel tudod egyenletes, 2 mm vastag szeletekre vágni.

Tedd a darabokat a tapadásmentes DrySilk lapokra úgy, hogy lehetőleg ne legyen átfedés közöttük és válaszd a T5 programot, melyen 12 óra alatt elkészül az eper.

Az aszalt epret használhatod egészben díszítéshez is, törve vagy őrölve pedig kiválóan használható joghurtba, tejbe, fagylaltba vagy süteménybe téve.

Szárított, aszalt eper szeletekEper szeletek az aszalógép tálcáján

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon, bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák