Karácsonyi allergénmentes aprósütemény

Meglepetés az aszalógépből! Finom allergénmentes sütemény karácsonyra - vagy csak úgy.

Karácsonyi tej, tojás és liszt mentes aprósütemény aszalógéppelEz a sütemény meglepően emlékeztet egy dél-tiroli marcipános-fahéjas, hagyományos módon, sütőben készült süteményre, pedig nyers ételként is elkészíthető. Varázslatos csemege az egész családnak.

Hozzávalók:

Ajándékként is adható allergén mentes sütemény aszalógéppel - recept!

Sütemény tésztája:

  • 1 csésze datolya
  • 1 csésze mandula
  • 1 narancs reszelt héja
  • fűszerek
  • 1 evőkanál kakaó

Csokoládé bevonat:

  • 3 evőkanál kakaóvaj
  • 1 kiskanál agavé (vagy lekvár)
  • 1 evőkanál kakaópor

Keverj össze egyenlő mennyiségű datolyát és mandulát (1-1 csésze), egy narancs reszelt héját és fűszereket (ízlés szerint, mi a következőket javasoljuk: vanília, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, ha szereted a pikánsabb ízeket, akkor használhatsz chilit, kardamomot vagy vörös borsot is). Adj hozzá egy evőkanál kakaót.

Finom allergén mentes aprósütemény karácsonyra

Nyújtsd ki vékonyra a tésztát és vágd a kekszet megfelelő formájúra. Tedd a kivágott tésztákat egy DrySilk betétes aszalótálcába és szárítsd fél napig a Biosec aszalógép Bio nyers élelmiszer programján (P3), melynél a levegő hőmérséklete soha nem haladja meg a 40C-ot.

Ezt követően készítsd el a csokoládé bevonatot, melyhez olvassz fel 3 evőkanál kakaóvajat és keverj hozzá egy teáskanál agávé levet (vagy lekvárt) valamint egy evőkanál kakaóport.

Vond be vele a süteményeket és amíg még lágy, szórj rá kókusz reszeléket, narancshéjat, mákot, szezámot, virágszirmokat vagy bármi mást, ami eszedbe jut és ehető. :)

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.