Lencse-kuszkusz vegán saláta

Sportolóknak, hegymászóknak - egészséges, vegán "nesz" saláta

Lencse-kuszkusz vegán egytálételVegán, glutén mentesen is elkészíthető étel, melyet bárhová magaddal vihetsz és ott víz hozzáadásával pillanatok alatt elkészítheted. Ráadásul májtisztító és könnyen emészthető is.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • egy csésze zöld lencse
  • fél teáskanál só
  • 3 közepes sárgarépa tisztítva, reszelve
  • 2 csésze káposzta kockákra vágva, az erősebb erek nélkül
  • fél csésze pörkölt mandula vagy pisztácia
  • egy csésze aszalt sárgabarack
  • 1/4 csésze apróra vágott és megaszalt olajbogyó
  • 1 kanál zatar fűszerkeverék (ez egy libanoni fűszerkeverék, melyet arab boltokban tudsz beszerezni)
  • 6 csésze kuszkusz vagy ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor thai rizs

Tedd a lencsét egy lábosba, adj hozzá egy csipet sót és öntsd fel annyi vízzel, hogy 5 cm magasan ellepje. Alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett párold 25-30 percig, vedd le a főzőlapról és fedd le.

Vegyél elő egy nagy tálat, és rakd bele a répát, káposztát, mandulát vagy pisztáciát, az aszalt sárgabarackot, az olajbogyót és a fűszert. Ha a lencse (vagy a rizs) állt már pár percet, keverd hozzá.

Ha frissen szeretnéd fogyasztani, előbb tedd be a hűtőszekrénybe fél órára, ha pedig inkább magaddal vinnéd, akkor fél centi vastagon kend rá a DrySilk lapokra és P1-es programon 12 óra alatt szárítsd meg.

Az így elkészített étel kis helyen elfér, ideális választás, ha kirándulásra mész, hegyet mászol vagy egyszerűen a munkahelyen szeretnél végre valami finomat és egészségeset enni. Tárolhatod vákuum fóliában, de szerintem a legpraktikusabb, ha simítózáras tasakba teszed, melyből alaposan kiszorítod a levegőt. A lapokat természesetesen így, szárítva is megeheted, de némi hideg vagy meleg víz hozzáadásával pár perc alatt visszanyeri eredeti állagát.

Ízekben és színekben gazdag étel, ami könnyen a kedvencedé válhat.