Mandula (dió, mogyoró, kesudió, stb.) tej készítés otthon, egyszerűen

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Gondoltad volna, hogy mandulatej készíthető otthon is? Laktóz és tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják!

Ez egy annyira nagyszerű és egyszerű recept, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek, aki akár kényszerűségből, akár saját választása okán kerüli a tejet.

Mandulatej készítése otthon, egyszerűenHozzávalók:

  • 1 csésze mandula (vagy bármilyen más dióféle)
  • 2 és fél csésze víz
  • egy evőkanál agávé

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, majd a keveréket szűrd át egy szitán vagy perlon szűrőn. Már így is fogyasztható, megihatod, mint egy kefírt, de ha mandulatejet szeretnél, tegyél hozzá még joghurt baktériumot (ez szakboltokban kapható, ha nem tejmentes mandulatejet készítesz, akkor egyszerűen egy kész joghurtból adj hozzá két evőkanálnyit a joghurt baktérium helyett) majd az aszalógépbet 40°C-ra állítva 8 órán át hagyd fermentálódni.

A kapott folyadékot hűtőben, kb. egy óra alatt gézen vagy perlon szűrőn szűrd át. Egészségedre!

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák