Vörösréz, a nemesfém

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

A hagyományok szerint a vörösréz nem tartozik a nemesfémek közé, ennek ellenére kémiai értelemben mégis az. A nemesfémek olyan fémek, melyek elektrokémiai töltése pozitív alap potenciállal rendelkezik a hidrogénnel szemben – ilyen a vörösréz is.

Éppen ezért a vörösrezet az árutőzsdén is jegyzik, ahol például az arannyal, ezüsttel vagy platinával is kereskednek. Az utóbbi években a vörösréz ára sajnos megnégyszereződött. 2005 májusában egy tonna tiszta vörösrezet 3000 dollárért lehetett megvenni, egy évvel késpbb már 8000 dollár volt ugyanez a tétel. Mi értékes, kitűnő minőségű, kovácsolható, Olaszországból és Németországból származó vörösrezet használunk. Az alapanyagot erős lemezekké dolgozva kapjuk meg.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák