Churro, a spanyol sült tésztarúd

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • fritőz edény
  • 230 ml víz
  • 130 gr liszt
  • 1/3 kiskanálnyi keverék fahéjből, szegfűszegből és csillagánizsból
  • 70 gr vaj
  • 4 tojás
  • olaj a sütéshez

Recept:

Tegye a lisztet és az őrölt fűszereket egy tálba, keverje össze, és helyezze a tálat a főzőlap mellé. A vizet és a felkockázott vajat egy lábosban (lehetőleg vörösréz lábos legyen, abban sokkal egyszerűbb dolga lesz, mert nehezebben ég le benne az étel) lassan melegítse fel, míg a vaj el nem olvad, majd gyorsan forralja fel. Húzza le a tűzről az edényt és öntse bele egyszerre az összes lisztes fűszert. Azonnal erőteljes mozdulatokkal kezdje el keverni, és ezt folytassa, míg homogén masszát nem kap. Nagyjából 30 másodpercre tegye vissza a tűzre a lábost, és közben folyamatosan keverje. Vegye le a tűzről és hagyja némileg lehűlni.

Ezt követően egymás után keverje bele a tojásokat, míg egy puha, sűrű, csillogó tésztát nem kap. A fritőz edényt töltse félig olajjal és 190°C-ra melegítse fel. Tegye bele a tésztát egy bordázott, 0,5-1 cm átmérőjű feltéttel rendelkező habzsákba és nyomjon a forró olajba 3-4 darab csíkot. A csík lehet egyenes, de csak a fantázia szab határt, mi minden mást is formázhat még belőle (karika, spirál, szív). A csík végét éles késsel kell levágni a habzsák nyílásáról. Nagyjából 3 perc alatt aranybarna lesz, ekkor meg kell fordítani. Amint kész, vegye ki, csepegtesse le és tartsa meleg helyen. Tálalja még forrón sűrű, forró csokoládé mellé (ebbe lehet mártogatni a süteményt).

Igazán nagyszerű édesség, megéri kipróbálni.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák