Zöld dió likőr, diópálinka

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Különleges zöld dió likőr recept, pálinka alappal. Érdemes kipróbálni!

Zöld dió likőr készítés otthonHozzávalók:Zöld dió likőr, első nap

  • széles szájú üveg
  • annyi puha belsejű zöld dió, hogy az üveget kétharmad részig megtöltse
  • almapálinka vagy semleges ízű alkohol

Recept:

A zöld diókat június elején-közepén szedd le, amikor még puha a belsejük és a héjuk sem kemény. A még zöld külsejű diókra a héjjal együtt van szükség, a nagyobbakat negyedeld, a kisebbeket felezd el.

Ha gyorsítani akarsz a folyamaton, akkor a diót vékony szeletekre vágd (ekkor ráadásul feleannyi dió elég).

A kiválasztott üveget kétharmad részéig töltsd meg dióval, majd öntsd tele alkohollal.

Bármilyen hosszú ideig érlelheted, az először világoszöld folyadék idővel szinte fekete-sötétzöld lesz (negyedelt dióknál ez hónapokig is tarthat, vékonyra szeletelt diónál legfeljebb két hét kell hozzá).

A zöld dió likőr ebben az állapotában igen keserű, szinte ihatatlan, finom aromáját csak lepárlás után kapja meg. Lepárlás során ugyanis a csersavas, keserű íz egyszerűen nem megy át a párlatba, csak egy rendkívül finom zöld dió zamatot lehet érezni.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák