Vörösréz a főzéshez

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

A vörösréz kiválló hővezető képességének köszönhetően a főzőlap vagy égő melegét főzés során is nagyon jól és egyenletesen szétoszlatja. Ebben az esetben ugyanaz igaz, mint ami a lepárlásra, ez a képessége igen hatékony a leégés elleni védekezésben. A vörösréz az anyagok közül a lehető legjobb választás, ezért aztán a profi konyhákban előszeretettel használják. Saját tapasztalatunk, hogy az ételek lényegesen gyorsabban készülnek el a vörösréz lábosban, mint bármilyen más edényben, ráadásul az ízük is finomabb.

A savakkal való kapcsolatára azonban oda kell figyelni. Sav tartalmú vagy nagyon sós ételeket réz edényben nem szabad elkészíteni, különben vörösréz acetát keletkezik, mely nagy mennyiségben mérgező.

Tipikusan vörösréz edényben elkészített ételek:
Krampampuli, fondü, olasz polenta, galiciai polip egytál (pulpo gallego), francia boullabaise, borhab (zabaione), kuszkusz, crêpe suzette (palacsinta féleség), lekvár (például a szatmári szilvalekvár is vörösréz üstben készül), marcipán, csokoládé, pirított mandula, görög és török kávé, és még sok hasonló... A jégkérmet is könnyebb felverni benne, a cukor jobban karamelizálódik, a sörfőzők üstje pedig szintén vörösrézből készül. A pálinka aromáját a vörösrézzel való kölcsönhatásával stabilizálja!

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák