Vörösréz a kertben

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

A vörösréz még a kertben is többet nyújt, mint amit elvárnánk tőle. Számtalan oka van annak, miért is érdemes vörösrézből készült kerti eszközöket használni. Ezekből a legfontosabbakat soroljuk csak fel.

  • A kerti eszközök használata közben vörösréz nyomelem kerül a talajba, mely fontos szerepet játszik az enzim folyamatokban.
  • A vörösréz tapadási ellenállása lényegesen alacsonyabb, mint a vasé vagy az acélé. Ez az oka annak, hogy a vörösrézből készült eszközökkel könnyebb a földmunka és az eszközön is kevesebb föld tapad meg.
  • A vörösréz nem mágnesezhető, ezért a talaj természetes feszültségmezejét alig bontja meg, ezzel javítva a talaj vízháztartását.
  • A csigák nyálkája a vörösrézzel számukra fájdalmas reakcióba lép, ezért a vörösrezet elkerülik. Ha van lehetősége a kertjét például vékony vörösréz hálóval körbekeríteni, akkor akár teljesen csigamentes területeket is ki tud alakítani.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák